Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Orpa

Oprah, Ophra, Orfa

Deze Hebreeuwse meisjesnaam kan iets als 'nek' of 'reekalf' betekenen.

Aan de naam Orpa worden verschillende betekenissen toegekend. Deze Hebreeuwse meisjesnaam kan iets als 'nek' of 'reekalf' betekenen. 

Is de naam Orpa populair in Nederland?

Orpa komt in Nederland vrijwel niet voor als voornaam. Ongeveer 25 vrouwen hebben deze voornaam. In de afgelopen 10 jaar heeft slechts één meisje deze naam gekregen. 

Heeft Orpa een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Orpa is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Orpa terugvinden?

De naam Orpa is onder andere te vinden in het Bijbelboek Ruth 1:4.

Hoeveel keer komt de naam Orpa voor in de bijbel?

De naam Orpa komt 2 keer voor in de bijbel

Wie was Orpa en wat deed zij?

Orpa is een van de schoondochters van Noömi, de Israëlitische vrouw die met haar man Elimelech naar het land Moab trekt als Israël in hongersnood verkeert. Noömi en Elimelech hebben twee zoons: Machlon en Kiljon. Als Elimelech sterft en Noömi als weduwe achterlaat, trouwen Machlon en Kiljon ieder met een Moabitische vrouw. De een trouwt met Orpa, de ander met Ruth. Na enkele jaren komen echter ook de zoons van Noömi om, en zij besluit terug te keren naar Israël – waar geen hongersnood meer is. Orpa en Ruth gaan in eerste instantie mee. Noömi dringt aan om terug naar hun moeders te keren en een nieuwe man te trouwen, waarna Orpa er uiteindelijk voor kiest om terug te gaan 'naar haar eigen volk en haar eigen god'. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--