Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Otniël

Otniel, Otto, Ot, Otte

Otniël betekent 'Leeuw van God', maar ook 'Mijn sterkte is God'.

Otniël betekent 'Leeuw van God', maar ook 'Mijn sterkte is God'. Hij was de eerste rechter van Israël. Nadat het volk in de problemen kwam na ongehoorzaamheid aan God, bracht Otniël – gedreven door Gods geest – weer rust. 

Is de naam Otniël populair in Nederland?

Otniël is geen veelvoorkomende kindernaam. De afgelopen jaren is deze naam slechts een enkele keer gegeven. Een afgeleide naam is populairder: 26 jongetjes werden in 2017 Otto genoemd.

Heeft Otniël een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Otniël is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Otniël terugvinden?

De naam Otniël is onder andere te vinden in het Bijbelboek Jozua 15:17. 

Hoeveel keer komt de naam Otniël voor in de bijbel?

De naam Otniël komt 8 keer voor in de bijbel

Wie was Otniël en wat deed hij?

Otniël is de eerste rechter van Israël. Hij is getrouwd met Achsa, de dochter van zijn oom Kaleb. Otniël mag haar trouwen omdat hij Kirjat-Sefer heeft veroverd. Na de dood van Jozua en zijn leeftijdsgenoten vervalt het volk van Israël in afgoderij. Als de Israëlieten tot inkeer komen stuurt God Otniël als rechter. Gedreven door de geest van God bevrijdt hij Israël, en het volk kan 40 jaar in rust leven.  

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--