Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Paulus

Paulus, Paul, Pablo, Paulien, Paula

De naam Paulus betekent zoveel als 'klein' of 'gering'.

De naam Paulus betekent zoiets als 'klein' of 'gering'. We kennen Paulus in eerste instantie als Saulus (van Tarsis), maar na zijn bekering wordt zijn naam Paulus. 

Is de naam Paulus populair in Nederland?

De naam Paulus was in Nederland vooral halverwege de 20e eeuw erg populair, datzelfde geldt voor de naam Paul, en ook voor Paulien. Deze namen worden nog steeds enkele keren per jaar aan pasgeboren kinderen gegeven. 

Heeft Paulus een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Paulus is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Paulus terugvinden?

De naam Paulus is onder andere te vinden in Bijbelboek Handelingen 13:7

Hoeveel keer komt de naam Paulus voor in de bijbel?

De naam Paulus komt 211 keer voor in de bijbel

Wie was Paulus en wat deed hij?

De apostel Paulus is erg belangrijk voor de verspreiding van het vroege christendom. Hij reist rond in de gebieden rond de Middellandse Zee en sticht daar verschillende gemeentes. Maar in eerste instantie is Paulus zelf geen christen. Sterker nog, hij vervolgt de christenen juist. Onderweg naar Damascus – om daar christenen op te laten pakken – wordt hij op een bijzondere manier geconfronteerd met Jezus. Hij bekeert zich en gaat zich juist inzetten voor het evangelie. Het verhaal van Paulus is te lezen in het boek Handelingen, maar we kennen deze apostel ook van de vele brieven die hij schreef aan door hem gestichte gemeentes. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--