Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Petrus

Peter, Pieter, Patrick, Peet, Petra

De naam Petrus betekent rots.

De betekenis van de naam Petrus is voor de meeste mensen niet onbekend. Jezus zelf gaf Simon de nieuwe naam Petrus, wat 'rots' betekent - de rots waarop Hij Zijn kerk zal bouwen. 

Is de naam Petrus populair in Nederland?

De naam Petrus komt inmiddels niet vaak meer voor als voornaam, maar afgeleiden ervan worden nog regelmatig gegeven. In de afgelopen jaren werd bijvoorbeeld nog zo'n 30 keer per jaar een Peter geboren. 

Heeft Petrus een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Petrus is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Paulus terugvinden?

De naam Petrus is onder andere te vinden in Bijbelboek Matteüs 4:18

Hoeveel keer komt de naam Paulus voor in de bijbel?

De naam Paulus komt 178 keer voor in de bijbel

Wie was Petrus en wat deed hij?

Petrus is van de twaalf leerlingen van Jezus misschien wel de bekendste. Hij wordt gezien als Jezus' beste vriend, maar is ook degene die Hem uiteindelijk verraadt als het erop aankomt. Petrus (dan nog Simon) wordt samen met zijn broer Andreas als eerste geroepen om leerling van Jezus en 'visser van mensen' te zijn. Jezus zelf geeft Simon de nieuwe naam Petrus, en verklaart dat hij de rots zal zijn waarop Jezus' kerk gebouwd zal worden en aan wie Jezus 'de sleutels van het koninkrijk van de Hemel' zal overhandigen. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--