Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Pilatus

Paulette

Pilatus betekent 'gewapend met een speer', maar ook 'bevrijd man'.

De naam Pilatus heeft geen eenduidige betekenis, er zijn verschillende betekenissen mogelijk. Pilatus kan onder andere 'gewapend met een speer' betekenen, maar ook 'bevrijd man'. 

Is de naam Pilatus populair in Nederland?

Als je iemand kent met de naam Pilatus, is dat heel bijzonder. In Nederland zijn er namelijk nauwelijks mensen die Pilatus heten. 

Heeft Pilatus een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Pilatus is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Pilatus terugvinden?

De naam Pilatus is onder andere te vinden in Bijbelboek Matteüs 27:1

Hoeveel keer komt de naam Pilatus voor in de bijbel?

De naam Pilatus komt 63 keer voor in de bijbel

Wie was Pilatus en wat deed hij?

Pilatus, meer volledig Pontius Pilatus, is een Romeinse politicus onder het gezag van het Romeinse Rijk ten tijde van keizer Tiberius. Hij is vooral vanuit de geloofsbelijdenis bekend, als degene die verantwoordelijk is voor Jezus' dood aan het kruis. Hoewel Pilatus na ondervraging geen directe aanleiding voor de veroordeling van Jezus kan vinden, lijkt hij toch vooral aan zijn eigen reputatie te denken. Hij geeft het volk de keuze wat er met Jezus moet gebeuren. Nadat het volk beslist dat Jezus gekruisigd moet worden, wast Pilatus zijn handen in onschuld. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--