Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Pontius

Pontus

Pontius betekent 'behorend tot de zee'.

De Bijbelse naam Pontius is onder andere terug te leiden naar het Griekse woord pontos dat 'zee' betekent. Een betekenis die aan deze naam wordt toegekend is dan ook vaak 'behorend tot de zee'. 

Is de naam Pontius populair in Nederland?

De naam Pontius wordt zelden gegeven, zowel in Nederland als internationaal. Buiten Nederland worden wel vaker afgeleide namen van Pontius gegeven. 

Heeft Pontius een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Pontius is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Pontius terugvinden?

De naam Pontius is onder andere te vinden in Bijbelboek Lucas 3:1

Hoeveel keer komt de naam Pontius voor in de bijbel?

De naam Pontius komt 3 keer voor in de bijbel

Wie was Pontius en wat deed hij?

Pontius, meer volledig Pontius Pilatus, is een Romeinse prefect onder het gezag van het Romeinse Rijk ten tijde van keizer Tiberius. Wij kennen Pontius Pilatus vanuit de geloofsbelijdenis als degene die verantwoordelijk is voor Jezus' dood aan het kruis. Hoewel Pilatus na ondervraging geen directe aanleiding voor de veroordeling van Jezus kan vinden, lijkt hij toch vooral aan zijn eigen reputatie te denken en geeft het volk de keuze wat er met Jezus moet gebeuren. Nadat het volk beslist dat Jezus gekruisigd moet worden, was Pilatus zijn handen in onschuld. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--