Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Priscilla

Prisca, Prissy, Pricilla

Priscilla is af te leiden van het Latijnse priscus dat 'oud, eerwaardig, vroeger, voormalig' betekent.

Priscilla is af te leiden van het Latijnse priscus dat 'oud, eerwaardig, vroeger, voormalig' betekent. Priscilla is hier een vorm van, die zoveel betekent als 'een beetje oud, eerwaardig'.

Is de naam Priscilla populair in Nederland?

De naam Priscilla beleefde in Nederland een populariteitspiek rond de jaren '90 van de vorige eeuw. Op dit moment is de naam iets minder populair, maar wordt nog steeds een paar keer per jaar aan meisjes gegeven. 

Heeft Priscilla een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Priscilla is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Priscilla terugvinden?

De naam is terug te vinden in het Bijbelboek Handelingen 18:2. 

Hoeveel keer komt de naam Priscilla voor in de bijbel?

De naam Priscilla komt 3 keer voor in de bijbel

Wie was Priscilla en wat deed zij?

Na zijn verblijf in Athene reist Paulus naar Korinthe, waar hij Aquila en zijn vrouw Priscilla ontmoet. Zij zijn afkomstig uit Pontus, maar op bevel van Claudius moesten alle Joden weg uit Rome. Aquila en Priscilla zijn leerbewerkers, net als Paulus, en de apostel trekt bij hen in. Later trekken zij samen per schip naar Syrië, waar Paulus Aquila en Priscilla achterlaat in Efeze. In Efeze ontmoeten Aquila en Priscilla Apollos in de tempel en onderwijzen hem in de weg van God.  

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--