Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Quirinius

Quirinius, Quirinus, Quirine, Quirin

Quirinius betekent 'Krachtige man van vrede'.

De Bijbelse naam Quirinius is afgeleid van de naam Cyrénius, dat zoveel als 'Krachtige Verdediger' of 'Krachtige vredestichter' betekent. Aan de naam Quirinius wordt dan ook de betekenis 'Krachtige man van vrede' verleend.

Is de Bijbelse naam Quirinius populair in Nederland?

In Nederland komt de jongensnaam Quirinius niet zo vaak voor. De afgeleide namen komen iets vaker voor: ruim 650 vrouwen dragen de naam Quirine en er zijn bijna 900 Nederlandse mannen en jongens die Quirinus heten. 

Heeft Quirinius een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Quirinius is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Quirinius terugvinden?

De naam Quirinius is onder andere te vinden in het Bijbelboek Lucas 2:2

Hoeveel keer komt de naam Quirinius voor in de bijbel?

De naam Quirinius komt 1 keer voor in de bijbel

Wie was Quirinius en wat deed hij?

En het geschiedde in die dagen dat er een bevel uitging vanwege keizer Augustus, dat het gehele rijk moest worden ingeschreven. Deze inschrijving vond voor het eerst plaats, toen Quirinius het bewind over Syrië voerde.' Het zijn bekende regels, die menigeen waarschijnlijk kan dromen. We weten van Quirinius dat hij als Romeins stadhouder het gezag had over Syrië, in de tijd dat Jozef en Maria zich moesten inschrijven in Bethlehem. Syrië is op dat moment een van de belangrijkste provincies van Rome. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--