Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rachab

Rahab, Ray, Racha

De naam betekent zoiets als 'breed', 'wijd' of 'groot'.

De naam Rachab komt waarschijnlijk van het Hebreeuwse werkwoord rachob (verbreden, verwijderen). De naam betekent zoveel als 'breed', 'wijd' of 'groot'. 

Is de naam Rachab populair in Nederland?

De naam Rachab komt maar weinig voor in Nederland, slechts zes dames dragen deze naam als voornaam, en nog eens zes als tweede (of verdere) naam. 

Heeft Rachab een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Rachab is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Rachab terugvinden?

De naam Rachab is te vinden in onder andere het Bijbelboek Jozua 2:1 en Matteüs 1:5. 

Hoeveel keer komt de naam Rachab voor in de bijbel?

De naam Rachab komt 14 keer voor in de bijbel

Wie was Rachab en wat deed zij?

Jozua stuurt twee verspieders naar Jericho, die daar de hoer Rachab ontmoetten die op de stadsmuur woont. Zij verbergt de twee onder vlasbundels op het dak van haar huis en riskeert daarmee haar eigen leven. Rachab heeft gehoord over de God van Israël en laat blijken dat ze weet dat Jericho door de Heer aan de Israëlieten is gegeven. Ze weet dat ze de stad zullen binnenvallen, en vraagt de verspieders haar en haar familie te sparen. De spionnen gaan hiermee akkoord en spreken af dat Rachab als herkenningsteken een scharlaken koord uit het raam zal hangen. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--