Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rachel

Rachelle, Rochelle, Richelle, Raquel, Rosalie

Rachel betekent 'ooi', een woord voor vrouwelijk schaap.

Rachel is een naam die hetzelfde betekent als het (ook) Hebreeuwse Rahel, beide woorden betekenen 'ooi', dat een vrouwelijk schaap is. Door sommigen wordt de naam vertaald als 'lammetje'.

Is de naam Rachel populair in Nederland?

De naam Rachel is een populaire Nederlandse meisjesnaam, al wordt de naam wel steeds minder gegeven. In 2017 hebben 27 meisjes deze naam gekregen. De naam staat wel in de top 500 van populairste Nederlandse meisjesnamen. 

Heeft Rachel een negatieve betekenis?

Nee, Rachel heeft geen negatieve betekenis. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Rachel terugvinden?

De naam Rachel kun je onder andere terugvinden in de Bijbelboeken Genesis 29:6 en Matteüs 2:18.

Hoeveel keer komt de naam Rachel voor in de bijbel?

De naam Rachel komt 45 keer voor in de bijbel

Wie was Rachel en wat deed zij?

Rachel is een van de dochters van Laban, de broer van Jakobs moeder Rebekka. Isaak zendt zijn zoon Jakob naar Laban, om daar een van diens dochters te trouwen. Jakob wordt verliefd op Rachel en vraagt Laban om met haar te mogen trouwen, in ruil voor zeven jaar werken. In plaats van Rachel, geeft Laban aan Jakob eerst Lea als vrouw. Maar als hij nog zeven jaar voor Laban werkt, mag hij ook met Rachel trouwen. Het duurt lang voor Rachel kinderen krijgt, maar uiteindelijk baart zij Jakob twee zonen: Jozef en Benjamin. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--