Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rameses

Ramses, Ramon

Rameses is een naam afkomstig uit Egypte en betekent zoveel als 'Huis van Ramses' of 'geboren uit Ra'.

Rameses is een naam afkomstig uit Egypte en betekent zoveel als 'Huis van Ramses' of 'geboren uit Ra'. Ra is de Egyptische zonnegod. Een minder letterlijke vertaling van Rameses zou dus 'zonnekind' kunnen zijn. 

Is de naam Rameses populair in Nederland?

Rameses komt als persoonsnaam zelden voor in Nederland. De afgeleide naam Ramses komt iets vaker voor, de afgelopen jaren krijgen gemiddeld zo'n 15 jongens deze naam. 

Heeft Rameses een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Rameses is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Rameses terugvinden?

De naam Rameses is te vinden in het Bijbelboek Genesis 47:11. 

Hoeveel keer komt de naam Rameses voor in de bijbel?

De naam Rameses komt keer voor in de bijbel

Wie was Rameses en wat deed hij?

Rameses was een stad en streek in de Nijl-Delta in Egypte, het lag in de landstreek Gosen. Dit is de plek die de farao aan Jakob en Jozefs broers toekent als zij in Egypte komen ten tijde van de hongersnood in Kanaän. De landstreek Gosen staat erom bekend een van de vruchtbaarste streken in Egypte te zijn. Deze plaats wordt door Jozef, namens de farao, toegekend aan Jakob en zijn nageslacht. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--