Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rebekka

Rebecca, Becky, Rivka

Rebekka heeft de betekenis 'gebonden, maar wordt soms ook vertaald als 'gezekerd' of 'beveiligd'.

Rebekka is een van oorsprong Hebreeuwse naam, die de betekenis 'gebonden' heeft, maar soms ook wordt vertaald als 'gezekerd' of 'beveiligd'. Aan de eerste vertaling wordt ook vaak de betekenis 'trouw' gekoppeld. 

Is de naam Rebekka populair in Nederland?

Rebekka (of gespeld als Rebecca) is een meisjesnaam die in Nederland relatief veel voorkomt. De laatste jaren neemt deze naam iets af in populariteit, maar in 2017 hebben alsnog ongeveer 50 meisjes de naam Rebekka (of Rebecca) gekregen. 

Heeft Rebekka een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Rebekka is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Rebekka terugvinden?

De naam Rebekka is de vinden in het Bijbelboek Genesis 22:23 en Romeinen 9:10. 

Hoeveel keer komt de naam Rebekka voor in de bijbel?

De naam Rebekka komt 31 keer voor in de bijbel

Wie was Rebekka en wat deed zij?

Rebekka is de dochter van Betuel, een familielid van Abraham. Ze is de vrouw van zijn zoon Isaak en de moeder van Jakob en Esau. Abraham stuurt een knecht op pad naar Paddan-Aram om daar een vrouw voor zijn zoon Isaak te zoeken, zodat Isaak geen Kanaänitische vrouw hoeft te trouwen. De knecht besluit het meisje te kiezen dat niet alleen voor hem, maar ook voor al zijn kamelen water zou putten: dat is Rebekka. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--