Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rhode

Rho

Rhode is een meisjesnaam, afgeleid van het Griekse woord 'rhodon', wat 'roos' betekent.

Rhode is een meisjesnaam, afgeleid van het Griekse woord 'rhodon', wat 'roos' betekent. We kennen Rhode uit het Nieuwe Testament. Ze is het dienstmeisje van de moeder van Johannes Marcus. In de Griekse mythologie is Rhode de dochter van Danaos. 

Is de naam Rhode populair in Nederland?

Rhode is een bekende naam in Nederland. Zeker in de laatste twee jaar is de naam veel gegeven ten opzichte van de jaren daarvoor. 

Heeft Rhode een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Rhode is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Rhode terugvinden?

De naam Rhode is te vinden in het Bijbelboek Handelingen 12:13. 

Hoeveel keer komt de naam Rhode voor in de bijbel?

De naam Rhode komt 1 keer voor in de bijbel

Wie was Rhode en wat deed zij?

Petrus wordt door koning Herodes opgesloten in de gevangenis. De gemeente in Antiochië is zeer bewogen en bidt onophoudelijk voor hem. Dan stuurt God een engel, die Petrus bevrijdt. Petrus denkt al die tijd dat het een visioen is, maar als tot hem doordringt wat er is gebeurd, gaat hij naar het huis van Maria. Rhode, het dienstmeisje, staat bij de deur en schrikt zo van Petrus' stem, dat ze vergeet de deur open te doen.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--