Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ruth

Anne-Ruth, Ruthie, Ruta, Rita, Rue

Ruth betekent 'vriendin' of 'vriendschap'.

Ruth is een Hebreeuwse meisjesnaam. Het betekent 'vriendin' of 'vriendschap'. In Nederland wordt de naam ook wel eens gegeven aan jongetjes.

Is de naam Ruth populair in Nederland?

In 2009 was de naam Ruth voor meisjes het meest populair, sinds die tijd is het aantal meisjes met deze naam afgenomen. Voor de jongens is de naam de afgelopen jaren maar een enkele keer voorgekomen. 

Heeft Ruth een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Ruth is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Ruth terugvinden?

De naam Ruth is onder andere te vinden het Bijbelboek Ruth 1:4 en Mattheüs 1:5. 

Hoeveel keer komt de naam Ruth voor in de bijbel?

De naam Ruth komt 20 keer voor in de bijbel

Wie was Ruth en wat deed zij?

Ruth is de schoondochter van Noömi, de vrouw die haar man en zonen verliest in Moab. Als Noömi weer terug wil keren naar Israël, stuurt ze Ruth en haar andere schoondochter Orpa terug naar hun ouders. Ruth staat erop om met Naomi mee te gaan en vertrekt uiteindelijk samen met haar naar Betlehem. Daar ontmoet Ruth Boaz. Boaz koopt het land van Noömi en mag daardoor ook met Ruth trouwen. Ruth en Boaz krijgen een zoon, met de naam Obed. Deze zoon is een van de voorvaderen van David

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--