Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Salomo

Salomon

De naam Salomo komt van het Hebreeuwse woord 'sjelômoh', wat wordt vertaald met 'de vreedzame'.

De naam Salomo komt van het Hebreeuwse woord 'sjelômoh', wat wordt vertaald met 'de vreedzame'. Spreekwoordelijk staat Salomo nu ook voor wijsheid.

Is de naam Salomo populair in Nederland?

In 1891 was de naam Salomo het populairst. Hij werd naar schatting 58 keer gegeven aan pasgeboren jongetjes. Tegenwoordig krijgen nog maar rond de 5 jongetjes per jaar de naam Salomo.

Heeft Salomo een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Salomo is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Salomo terugvinden?

De naam Salomo is onder andere te vinden in de Bijbelboeken 2 Samuel 5:14 en Matteüs 1:6.

Hoeveel keer komt de naam Salomo voor in de bijbel?

De naam Salomo komt 311 keer voor in de bijbel

Wie was Salomo en wat deed hij?

Salomo is de derde en laatste koning van Israël. Hij is de zoon van David en Batseba. Salomo bouwt de eerste tempel voor de Heer in Jeruzalem en is een zeer wijze man. Beroemd is het verhaal over het Salomonsoordeel, waarbij twee vrouwen een baby bij hem brengen en beiden beweren dat die van hen is. Salomo stelt voor om de baby in tweeën te hakken, en beide vrouwen de helft te geven. De ene vrouw stemt hiermee in, de ander ziet de baby liever levend in handen bij de andere vrouw. Hierdoor weet Salomo wie de moeder is. Aangenomen wordt dat Salomo de schrijver van de bijbelboeken Prediker, Spreuken en Hooglied.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--