Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sanherib

De naam Sanherib betekent ‘God heeft verloren broeders voor me vervangen’, of ‘God heeft vele broeders’.

De naam Sanherib betekent ‘God heeft verloren broeders voor me vervangen’, of ‘God heeft vele broeders’. Sanherib was een zoon van Sargon II, die vóór Sanherib al andere zonen had gekregen. Sargon II was koning van Assyrië en Sanherib mocht hem opvolgen.

Is de naam Sanherib populair in Nederland?

De naam Sanherib komt niet of nauwelijks voor in Nederland. De Engelse vertaling Sennacherib komt voor zover bekend ook niet voor in West-Europa en Amerika.  

Heeft Sanherib een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Sanherib is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Sanherib terugvinden?

De naam Sanherib is onder andere te vinden in het Bijbelboek 2 Koningen 18:12.

Hoeveel keer komt de naam Sanherib voor in de bijbel?

De naam Sanherib komt 31 keer voor in de bijbel

Wie was Sanherib en wat deed hij?

Sanherib is koning van Assyrië en Babylonië. Tijdens zijn regering onderneemt hij verschillende veldtochten, onder andere naar Juda, om gebied te winnen. Ook zendt hij een zwaar leger naar Jeruzalem, maar een engel van God doodt in één nacht 185.000 strijders. Hierdoor verliest koning Sanherib de macht over diverse volken. Enige tijd later werd Sanherib hierom door twee van zijn zonen vermoord. Een andere zoon, Esarhaddon, volgde hem op. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--