Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sara

Sarah, Sarai

Sara betekent iets als ‘vorstin’ of ‘heerseres’.

Sara betekent iets als ‘vorstin’ of ‘heerseres’. Haar man Abraham moest deze naam van God aan zijn vrouw geven, die eerst Sarai – dat mogelijk iets als 'twistziek' betekent – heette. Sara was een aartsmoeder van het volk Israël. Een lange tijd kon zij geen kinderen krijgen, maar uiteindelijk kreeg ze een zoon, Izak.

Is de naam Sara populair in Nederland?

Ja, Sara is een populaire meisjesnaam en staat op nummer negen in de lijst van de populairste meisjesnamen in Nederland. De naam wordt jaarlijks zo’n 550 keer gegeven. Vanaf de 21ste eeuw is er een snelle stijging in de populariteit van deze naam, terwijl de naam daarvoor juist in populariteit daalde.

Heeft Sara een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Sara is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Sara terugvinden?

De naam Sara is onder andere te vinden in de Bijbelboeken Genesis 17:15 en Romeinen 4:19.

Hoeveel keer komt de naam Sara voor in de bijbel?

De naam Sara komt 69 keer voor in de bijbel

Wie was Sara en wat deed zij?

Sara, die eerst Sarai heette, is de vrouw van Abraham en de moeder van Izak. Ze is een aartsmoeder van het volk Israël. Samen met haar man, toen nog Abram, trekt ze uit Ur en gaat ze wonen in Kanaän. Hier verschijnt God meerdere keren aan Abram en Hij belooft hem een talrijk nageslacht. God verandert zijn naam in Abraham, en zijn vrouw moet hij Sara gaan noemen.

Hoewel Sara onvruchtbaar is, wordt haar op haar 89ste een talrijk nageslacht beloofd. Een jaar later krijgt ze een zoon, Izak. Ze is dan 90 jaar oud. Ze sterft als ze 127 jaar is. Na haar dood stuurt Abraham een knecht op pad om een vrouw voor hun zoon Izak te vinden. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--