Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sefanja

Zefanja

Sefanja, of Zefanja, betekent ‘de heer beschermt’, of ‘verborgen door God’.

Sefanja, of Zefanja, betekent ‘de heer beschermt’, of ‘verborgen door God’. Hij is een profeet uit de Bijbel en in het Bijbelboek Sefanja is naar hem vernoemd. Het is niet duidelijk of hij dit boek zelf heeft geschreven. 

Is de naam Sefanja populair in Nederland?

Sefanja is een unisex naam, maar komt niet vaak voor in Nederland. Het wordt maar zo’n vier keer per jaar gegeven. Er wonen zo’n 30 jongens/mannen en 110 vrouwen in Nederland met de naam Sefanja. De naam Zefanja wordt iets vaker gegeven, maar dit scheelt niet veel. 

Heeft Sefanja een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Sefanja is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Sefanja terugvinden?

De naam Sefanja is onder andere te vinden in het Bijbelboek 2 Koningen 25:18.

Hoeveel keer komt de naam Sefanja voor in de bijbel?

De naam Sefanja komt 10 keer voor in de bijbel

Wie was Sefanja en wat deed hij?

Sefanja is een profeet, wiens leven beschreven wordt in het gelijknamige Bijbelboek. Het Bijbelboek is krachtig geschreven. De boosheid van de profeet springt eruit. Het hoofdthema is ‘de dag van de Heer’. Dat is de dag van ongeluk en verwoesting, zowel voor het zondige volk Juda als voor de omringende volken die Juda bedreigen. Voor Juda zal deze dag naast ellende ook redding brengen. De bedoeling van het boek is lezers aan te sporen tot inkeer en ze nieuwe moed geven.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--