Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sen

Shen, Senna, Senne

Deze naam komt van het Hebreeuwse woord 'shen'. Dit woord betekent 'tand' en is verwant aan het werkwoord shanan, wat 'slijpen' of 'verscherpen' betekent.

Deze naam komt van het Hebreeuwse woord 'shen'. Dit woord betekent 'tand' en is verwant aan het werkwoord shanan, wat 'slijpen' of 'verscherpen' betekent.

Is de naam Sen populair in Nederland?

De naam Sen is in 2004 opeens enorm populair geworden, maar de populariteit is daarna weer afgezwakt. Toch is de naam nog steeds erg veel in gebruik.

Heeft Sen een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Sen is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Sen terugvinden?

De naam Sen is onder andere te vinden in het Bijbelboek 1 Samuel 7:12.

Hoeveel keer komt de naam Sen voor in de bijbel?

De naam Sen komt 1 keer voor in de bijbel

Wie of wat was Sen?

Sen of Shen is geen persoonsnaam in de Bijbel, maar een plaatsnaam. De Filistijnen hebben de Ark van het Verbond op tour door hun steden gestuurd. God zaait echter dood en verderf in de plaatsen waar de Ark komt, dus besluiten de Filistijnen om de Ark terug te sturen naar Israël. Als de Ark aankomt, richt het een laatste bloedbad aan.

Een jaar later roept Samuel het volk bijeen in Mispa om dit te herdenken, waarop de Filistijnen hen proberen aan te vallen, maar de Israëlieten overwinnen. Samuel richt dan een steen op tussen Mispa en Sen. De steen noemt hij Eben-Haëzer, want de heer heeft hen geholpen. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--