Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sidon

Sidonia

Sidon is een stad aan de Middellandse zee. De naam van de stad kan dan ook vertaald worden naar 'visserij' of 'vissersplaats'. De naam komt in het Oude Testament ook als voornaam voor.

Sidon is een stad aan de Middellandse zee. De naam van de stad kan dan ook vertaald worden naar 'visserij' of 'vissersplaats'. De naam komt in het Oude Testament ook als voornaam voor.

Is de naam Sidon populair in Nederland?

Sidon komt meer voor bij mannen dan bij vrouwen, maar wordt gebruikt voor beide. De naam komt echter amper voor in Nederland. 

Heeft Sidon een negatieve betekenis?

Sidon als grote handelsstad stond symbool voor decadentie en overheersing, gelijksoortig aan Babylon en andere grote, 'heidense' steden.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Sidon terugvinden?

De naam Sidon is onder andere te vinden in de Bijbelboeken Genesis 10:15 en Matteüs 11:21.

Hoeveel keer komt de naam Sidon voor in de bijbel?

De naam Sidon komt 58 keer voor in de bijbel

Wie of wat was Sidon?

Sidon de stad wordt vaker in de Bijbel genoemd dan Sidon de persoon, en de stad wordt vaak in één adem genoemd met de stad Tyrus. Deze steden staan bekend als grote kosmopolitische centra, omdat het handelssteden aan de kust waren die met het hele Middellandse Zeegebied, van Spanje tot Turkije, in contact waren.

De persoon Sidon wordt voornamelijk in stamboomlijsten genoemd als een nabije afstammeling van Noach. Noach's zoon Cham kreeg een zoon die Kanaän heette, en zijn oudste zoon was Sidon. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--