Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sifra

Sifra is een vrouwennaam die maar één keer in de Bijbel voorkomt. De naam is Hebreeuws van afkomst en betekent ‘schoonheid’ of ‘lieftalligheid’.

Sifra is een vrouwennaam die maar één keer in de Bijbel voorkomt. De naam is Hebreeuws van afkomst en betekent ‘schoonheid’ of ‘lieftalligheid’. 

Is de naam Sifra populair in Nederland?

De naam Sifra is al sinds de vorige eeuw in gebruik en werd steeds gebruikelijker vanaf de jaren tachtig tot nu. De naam was vooral populair in 1993 en 2016. 

Heeft Sifra een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Sifra is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Sifra terugvinden?

De naam Sifra is onder andere te vinden in het Bijbelboek Exodus 1:15.

Hoeveel keer komt de naam Sifra voor in de bijbel?

De naam Sifra komt 1 keer voor in de bijbel

Wie was Sifra en wat deed zij?

De naam Sifra komt maar één keer voor in de Bijbel: in Exodus worden in Egypte twee joodse vroedvrouwen bij de farao ontboden. Zij heten Sifra en Pua, en worden bevolen alle joodse jongetjes meteen na de geboorte te doden. Zij weigeren dit echter, en vertellen de farao elke keer dat een jongetje geboren wordt, dat het kind al geboren was als zij arriveerden. Deze leugen is in theologisch onderzoek populair geworden, en wordt de noodleugen genoemd. God keurde het namelijk goed dat Sifra en Pua tegen de farao logen, om de jongetjes te redden.

Dit verhaal is de enige passage waarin de naam Sifra voorkomt in de Bijbel. Na deze list van de vroedvrouwen worden de joodse jongetjes in de Nijl gegooid en begint het geboorteverhaal van Mozes. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--