Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Simi

Shimei

Simi of Shimei is verwant aan de namen Ismaël en Simon, en betekent 'God heeft geluisterd'. Het wordt ook wel eens vertaald met 'beroemd'.

Simi of Shimei is verwant aan de namen Ismaël en Simon, en betekent 'God heeft geluisterd'. Het wordt ook wel eens vertaald met 'beroemd'. De naam Simi kan ook een verkorte versie van de naam Semaja zijn, wat hetzelfde betekent. 

Is de naam Simi populair in Nederland?

De naam Simi komt voor bij zowel mannen als vrouwen die in Nederland zijn geboren. Het is echter geen veelvoorkomende naam in Nederland. 

Heeft Simi een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Simi is positief. De Bijbelse persoon heeft echter wel een negatieve connotatie: die is verbonden aan vervloeken en uitschelden.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Simi terugvinden?

De naam Simi is onder andere te vinden in het Bijbelboek Exodus 6:17.

Hoeveel keer komt de naam Simi voor in de bijbel?

De naam Simi komt 40 keer voor in de bijbel

Wie was Simi en wat deed hij?

Simi komt van de familie van Saul, en beledigt en vervloekt David op zijn vlucht voor Absalom uit Jeruzalem. Hij verwijt hem de dood van Saul en ziet Absaloms daden als een straf voor hoe David het koningschap heeft verkregen.

David doet de man niets tijdens zijn tirade. Wanneer David terugkeert naar Jeruzalem, na de dood van Absalom, smeekt Simi om vergiffenis. De koning laat hem in leven, omdat hij niemand ter dood wil brengen op de dag dat zijn koningschaphersteld is. Op zijn sterfbed draagt David zijn troonopvolger Salomo echter op om Simi een gewelddadige dood te laten sterven.

Salomo draagt Simi op Jeruzalem nooit te verlaten, op straffe van de dood. Wanneer hij dit toch doet omwille van twee weggelopen slaven, wordt hij ter dood gebracht. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--