Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Simon

Simone, Simona, Simeon, Simi

De naam Simon heeft twee verschillende betekenissen. In het Hebreeuws komt het van Shimon en betekent het 'Hij heeft gehoord', oftewel 'God heeft geluisterd'. Letterlijk vanuit het Grieks vertaald betekent het iets als 'platneus'.

De naam Simon heeft twee verschillende betekenissen. In het Hebreeuws komt het van Shimon en betekent het 'Hij heeft gehoord', oftewel 'God heeft geluisterd'. Letterlijk vanuit het Grieks vertaald betekent het iets als 'platneus'.

Is de naam Simon populair in Nederland?

De naam Simon is een veelgebruikte naam in Nederland, en is dat al voor eeuwen. Hoogstwaarschijnlijk komt dit door het voorkomen van de naam in het Nieuwe Testament. De naam is minder populair geworden sinds de jaren tachtig, maar nog steeds een erg gebruikelijke Nederlandse naam.  

Heeft Simon een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Simon is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Simon terugvinden?

De naam Simon is onder andere te vinden in de Bijbelboeken 1 Kronieken 4:20 en Matteüs 4:18.

Hoeveel keer komt de naam Simon voor in de bijbel?

De naam Simon komt 173 keer voor in de bijbel

Wie was Simon en wat deed hij?

De naam Simon is het bekendst als de eerste naam van Petrus. Er is echter ook één van de twaalf apostelen die Simon heet: Simon de Zeloot. Zeloot betekent 'gedreven' of 'ijverig', en verwijst hier naar een joodse politieke beweging uit de 1e eeuw na Christus, die ernaar streeft de Romeinen uit Judea te verdrijven.

Waarschijnlijk heeft Simon deze bijnaam ook in de Bijbel om hem van Simon Petrus te onderscheiden. Simon is een katholieke heilige en volgens verschillende katholieke tradities is hij naar verscheidene verre landen van Perzië tot Engeland gereisd, om het Evangelie te verkondigen.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--