Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sion

Xion, Zion, Zenith

Sion betekent waarschijnlijk iets als 'vesting' of 'versterkte stad'. Het zou ook iets als 'verdroogd land' of 'verdord land' kunnen betekenen.

Sion betekent waarschijnlijk iets als 'vesting' of 'versterkte stad'. Het zou ook iets als 'verdroogd land' of 'verdord land' kunnen betekenen.

De naam is joods en geschikt voor jongens en meisjes, hoewel het voornamelijk aan jongens wordt gegeven. Het is ook een synoniem voor Jeruzalem.

Is de naam Sion populair in Nederland?

In Nederland is de naam Sion, of zijn afleidingen, niet erg populair. Er worden jaarlijks zo'n 5 baby's geboren met deze Bijbelse naam. De naam geschreven als Zion komt vaker voor, maar is nog steeds niet erg populair.

Heeft Sion een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Sion is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Sion terugvinden?

De naam Sion is onder andere te vinden in de Bijbelboeken Deuteronomium 4:48 en Matteüs 21:5.

Hoeveel keer komt de naam Sion voor in de bijbel?

De naam Sion komt 196 keer voor in de bijbel

Wie of wat was Sion en wat deed hij/zij?

In de Bijbel wordt Sion behoorlijk vaak genoemd. Bijna 200 keer wordt de naam aangehaald, maar geen van allen betreft een persoon. Sion is vooral een aanduiding voor het land van Israël, maar ook een synoniem voor Jeruzalem zelf. Ernaast is er nog de berg Sion, die ten zuiden van het Moria-gebergte ligt.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--