Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sippora

Zippora

De naam Sippora is een Hebreeuwse benaming voor meisjes. Het betekent letterlijk 'vogeltje'.

De naam Sippora is een Hebreeuwse benaming voor meisjes. Het betekent letterlijk 'vogeltje'. Uit Sippora's rol in de Bijbel is niet een sterk verband te leggen tussen haar naam en haar nalatenschap, wat bij veel andere personages wel het geval is.

Is de naam Sippora populair in Nederland?

Zowel Zippora als Sippora zijn Hebreeuwse namen, waarbij Sippora de Engelse vertaling betreft. In beide vormen zijn de namen meer dan zeldzaam in Nederland, bijna geen enkel kind krijgt deze naam bij de geboorte.

Heeft Sippora een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Sippora is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Sippora terugvinden?

De naam Sippora is onder andere te vinden in het Bijbelboek Exodus 2:21.

Hoeveel keer komt de naam Sippora voor in de bijbel?

De naam Sippora komt 3 keer voor in de bijbel

Wie was Sippora en wat deed zij?

Als Mozes uit Egypte vlucht omdat hij een Egyptische man heeft gedood, helpt hij de zeven dochters van de priester van Midjan met het putten van water. Hierop vraagt de priester Mozes mee te eten, en schenkt hij een van zijn dochters – Sippora – als vrouw aan Mozes.

Sippora gaat door het vuur voor haar man. In Exodus 4:24 wil God de leider doden, maar zij besnijdt één van haar zonen en betuigt in de viering eer aan Mozes door te spreken: 'Jij bent een bloedbruidegom voor mij'. Na deze belofte van liefde, laat God Mozes met rust.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--