Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Susanna

Susi, Susa, Susan, Suzanne, Suus

Susanna is een afgeleide van Susan en betekent iets als 'lelie' of 'roos'. Het wijst op grote schoonheid. De naam wordt enkel gebruikt voor vrouwen.

Susanna is een afgeleide van Susan en betekent iets als 'lelie' of 'roos'. Het wijst op grote schoonheid. De naam wordt enkel gebruikt voor vrouwen.

Is de naam Susanna populair in Nederland?

Susanna en Susi zijn in Nederland geen populaire namen. Hun afgeleiden kunnen daarentegen wel rekenen op de nodige belangstelling. Vooral Suzanne is daarbij in trek: jaarlijks worden er zo'n 30 meisjes met deze naam geboren.

Heeft Susanna een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Susanna is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Susanna terugvinden?

De naam Susanna is onder andere te vinden in het Bijbelboek Lucas 8:3.

Hoeveel keer komt de naam Susanna voor in de bijbel?

De naam Susanna komt 15 keer voor in de bijbel

Wie was Susanna en wat deed zij?

Susanna is één van de vrouwen die het als haar taak ziet om uit eigen middelen voor de rondtrekkende Jezus en zijn discipelen te zorgen.

In die tijd is het bijzonder dat vrouwen volop mee mogen doen. Hun getuigenis in een rechtszaak werd bijvoorbeeld als onbetrouwbaar beschouwd. Dat lag bij Jezus wel anders, daar mogen Susanna en andere vrouwen een belangrijke taak in de gemeente vervullen.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--