Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tabita

Tabitha, Talita

De letterlijke betekenis van Tabita is 'vrouwelijke gazelle', of mogelijk ook 'herderziende'.

De letterlijke betekenis van Tabita is 'vrouwelijke gazelle', of mogelijk ook 'herderziende'. Logischerwijs wordt de naam alleen aan vrouwen gegeven. Van oorsprong is het een Aramese naam.

Is de Bijbelse naam Tabita populair in Nederland?

De Bijbelse naam Tabita komt weinig voor in Nederland. De namen Tabitha en Talitha zijn iets populairder: er worden jaarlijks zo'n tien kinderen met deze namen geboren.

Heeft de naam Tabita een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van de Bijbelse naam Tabita is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Tabita terugvinden?

De naam Tabita is onder andere te vinden in het Bijbelboek: Handelingen 9:36.

Hoeveel keer komt de naam Tabita voor in de bijbel?

De naam Tabita komt 2 keer voor in de bijbel

Wie was Tabita en wat deed hij?

Tabita, of Talita, is een jong meisje van ongeveer twaalf jaar die in het Nieuwe Testament voorkomt. Ze doet goede werken en gaf arme mensen aalmoezen. Ondanks deze rechtvaardigheid en haar daden wordt ze ernstig ziek en sterft ze.

Op dat moment is Petrus vlakbij haar in de buurt, en er worden twee mannen naar hem gestuurd om hem te halen. Petrus gaat meteen met de mannen mee, knield bij het bed van Tabita neer en bidt tot God. Na het gebed draait hij zijn hoofd naar het lichaam van Tabita en zegt: 'Tabita, sta op!' Hierop opent Tabita haar ogen en staat op. Een wonder!

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--