Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Titus

De betekenis van de naam Titus is niet helemaal zeker. Het zou afgeleid kunnen zijn van Timon en daardoor 'geëerd' of 'eerwaardig' kunnen betekenen.

De betekenis van de naam Titus is niet helemaal zeker. Het zou afgeleid kunnen zijn van Timon en daardoor 'geëerd' of 'eerwaardig' kunnen betekenen. Een andere mogelijkheid is dat het iets als 'verpleger' betekent. Weer andere bronnen vertalen het met 'wilde duif'.

Is de Bijbelse naam Titus populair in Nederland?

Titus is geen populaire naam in Nederland. Het aantal jongens dat jaarlijks met deze naam wordt geboren is op één hand te tellen. 

Heeft de naam Titus een negatieve betekenis?

Nee, de mogelijke betekenissen van de naam Titus zijn positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Titus terugvinden?

De naam Titus is te vinden in het Bijbelboek 2 Korintiërs 2:13.

Hoeveel keer komt de naam Titus voor in de bijbel?

De naam Titus komt 15 keer voor in de bijbel

Wie was Titus en wat deed hij?

Titus is een medewerker van Paulus. Het gelijknamige Bijbelboek is een brief van Paulus aan Titus, waarin Paulus zijn leerling tips geeft over wie welke taken krijgt in de gemeente.

Titus is een Griekse christen, wat betekent dat hij niet-joods is. Hij wordt door Paulus op Kreta achtergelaten, om daar de gemeente te onderwijzen.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--