Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tob

Tobias, Toby

Tob betekent 'goede plaats' of 'vruchtbaar land'.

Tob betekent 'goede plaats' of 'vruchtbaar land'. Tob is een plaats waarvan de precieze locatie onbekend is, maar het is waarschijnlijk dat het in de regio bij Taibiyah ten zuidoosten van het meer van Galilea heeft gelegen. In de Amarna brieven uit 1350 voor Christus wordt ook verwezen naar Tob.

Is de naam Tob populair in Nederland?

De naam Tob is geen populaire naam: in 2006 is er maar één baby Tob genoemd. De naam stond daarmee op plek #11.178 van de lijst met populairste jongensnamen. De afgeleide naam Tobias wordt daarentegen wél meer gegeven, namelijk 207 keer in 2016.

Heeft Tob een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van de naam Tob is positief. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Tob terugvinden?

De naam Tob is te vinden in het Bijbelboek Rechters 11:3.

Hoeveel keer komt de naam Tob voor in de bijbel?

De naam Tob komt 3 keer voor in de bijbel

Wie was Tob en wat deed hij?

Jefta wordt door zijn vader Gilead verwekt bij een hoer. Maar ook met een andere vrouw krijgt Gilead kinderen. Wanneer Gilead overlijdt, wordt Jefta door zijn broers verdreven, omdat hij een kind van een andere vrouw is. Hij vlucht naar het land Tob. Daar manifesteert hij zich steeds meer als een strijdbare held, waarna zijn broers hem vragen om terug te keren en hun aanvoerder in de strijd te worden. Jefta gaat akkoord en verslaat met Gods hulp de Ammonieten.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--