Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tomas

Thomas, Tom, Tommy

Zijn naam betekent 'tweeling'.

Zijn naam betekent 'tweeling'. In het Johannes evangelie wordt hij als het ware beschreven als de tweelingbroer van de mensheid. Hij geloofde niet dat Jezus was opgestaan uit de dood. Hier komt de uitdrukking ongelovige Thomas vandaan. Een andere naam die hij had, was Didymus, dit komt overeen met Thomas.

Is de naam Tomas populair in Nederland?

Thomas is een van de populairste jongensnamen in Nederland. De naam stond daarmee in 2016 op de 17e positie. Deze populariteit lijkt wel steeds meer af te nemen. In 2008 kregen nog 788 baby’s deze naam, maar in 2016 was dit al een stuk minder. Namelijk 471 keer.

Heeft de naam Tomas een negatieve betekenis?

Nee, de naam Tomas heeft geen negatieve betekenis?

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Tomas terugvinden?

De naam Tomas kun je onder andere terugvinden in het Bijbelboek Matteüs 10:3. 

Hoeveel keer komt de naam Tomas voor in de bijbel?

De naam Tomas komt 11 keer voor in de bijbel

Wie was Tomas en wat deed hij?

Tomas is er niet bij wanneer Jezus zich openbaart aan de discipelen, nadat hij is opgestaan uit de dood. De discipelen vertellen Tomas dat ze Hem echt gezien hebben, maar hij gelooft ze niet. Hij zegt: "Pas als ik in Zijn handen het litteken van de spijkers zie, en mijn vinger steek in het litteken van de spijkers, en mijn hand steek in Zijn zij, dan pas zal ik geloven”. Acht dagen later verschijnt Jezus aan hem en de discipelen, middenin te kamer, terwijl de deuren gesloten zijn. Jezus laat Tomas de littekens en Zijn zij voelen. Dan gelooft Tomas het en zegt: “Mijn Heere en mijn God.” En Jezus zegt tegen hem: “Zalig zij die niet zien en toch geloven.”

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--