Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Uria

Uriah, Ur

Zijn naam betekent 'mijn licht is God'.

Zijn naam betekent 'mijn licht is God'. Wanneer Uria geroepen wordt om naar koning David te komen, gaat hij niet naar huis toe om te slapen met zijn vrouw. Hij blijft trouw aan de Heere en aan Zijn gebod om tijdens de strijd niet onrein te raken. Hij is een Godvrezende man die God als zijn licht ziet.

Is de naam Uria populair in Nederland?

De naam Uria is niet populair in Nederland. Deze naam wordt bijna nooit gegeven aan kinderen. In 2009 en 2013 is er één baby Uria genoemd.

Heeft de naam Uria een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Uria is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Uria terugvinden?

De naam Uria is terug te vinden in onder andere de Bijbelboeken 2 Samuel 11:3 en Matteüs 1:6.

Hoeveel keer komt de naam Uria voor in de bijbel?

De naam Uria komt 36 keer voor in de bijbel

Wie was Uria en wat deed hij?

De bekendste Uria is de soldaat in het leger van koning David. In een tijd van oorlog loopt David 's avonds over het dak van zijn huis. Hij ziet daar Batseba, Uria's vrouw, zich wassen. Hij laat haar bij zich komen en die nacht slapen ze met elkaar. Batseba raakt zwanger van hem. Om een schandaal te voorkomen haalt David Uria terug vanuit de oorlog, en probeert hem te laten slapen met Batseba. Uria is standvastig en luistert niet, want hij wil solidair zijn met zijn medestrijders op het slagveld. Dan laat David hem voor in de strijd plaatsen en zo sneuvelt Uria.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--