Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Uriël

Ur

De naam Uriël betekent zowel 'mijn licht is God' als 'engel van Licht'.

De naam Uriël betekent zowel 'mijn licht is God' als 'engel van Licht'. De betekenis van deze naam komt waarschijnlijk af van de aardsengel Uriël. Hij is de engel die in de hof van Eden met een brandend zwaard staat. Hij wordt vaak gezien als vlam van God of engel van de Heilige Geest.

Is de naam Uriël populair in Nederland?

De naam Uriël wordt in Nederland nauwelijks gegeven aan kinderen. In totaal hebben vijf kinderen deze naam gekregen in de afgelopen 8 jaar. De naam is voor het laatst gegeven in 2016, daarmee stond de naam op plek 4115 van alle namen die dat jaar gegeven zijn.

Heeft Uriël een negatieve betekenis?

Nee, Uriël heeft geen negatieve betekenis.

In welke gedeelte van de Bijbel kan ik Uriël terugvinden?

De Bijbelse naam Uriël komt voor in het Bijbelboek 1 Kronieken 6:9.

Wie was Uriël en wat deed hij?

Uriël is het hoofd van een Levitische familie, de zoon van Tahath. Wanneer koning David voor zichzelf een nieuw paleis laat bouwen in de Davidsburcht, maakt hij ook een tent gereed voor de Ark van God. Hij beveelt de Levieten om de Ark te verplaatsen, want alleen de Levieten zijn bevoegd om dit te doen. Dit doen ze met twee hefbomen, want ook zij mogen de heilige Ark niet aanraken. Daarom moeten Uriël, zijn familie en de andere Levitische families zich heiligen. De Ark wordt in gereedheid gebracht, om deze in de nieuwe tent te plaatsen. Dit doen ze precies zoals Mozes het in opdracht van God heeft voorgeschreven.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--