Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wanja

Vanja

De naam Wanja (of Vanja) betekent zoiets als 'God is verzoenend', of 'zacht'.

De naam Wanja (of Vanja) betekent zoiets als 'God is verzoenend', of 'zacht'. In het Bijbelboek Ezra wordt het volk Israël erop gewezen dat ze te veel van God zijn afgekeerd. Door de uitheemse vrouwen weg te sturen, kan de relatie met God weer verbeterd worden. God werkt zo verzoenend naar Zijn volk toe.

Is de naam Wanja populair in Nederland?

De naam Wanja is niet erg populair. De naam kan aan zowel jongens als meisjes worden gegeven. In Nederland hebben drie jongens en twee meisjes deze naam. Daarmee stond de naam op plek 11257 in de lijst met de meest populaire kindernamen. De naam Vanja is populairder, tien meisjes en vier jongens hebben deze naam.

Heeft Wasti een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Wasti is niet negatief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Wanja terugvinden?

De naam Wanja is te vinden in het Bijbelboek Ezra 10:36.

Hoeveel keer komt de naam Wanja voor in de bijbel?

De naam Wanja komt 1 keer voor in de bijbel

Wie was Wanja en wat deed hij?

Wanja (of Vanja) komt voor in het Bijbelboek Ezra. Hij en nog veel meer mannen hebben een uitheemse vrouw genomen en sommige van hen hebben bij deze vrouwen ook kinderen gekregen. Ezra beveelt uit naam van God dat de uitheemse vrouwen moeten worden weggestuurd, omdat het niet is toegestaan om uitheemse vrouwen te hebben. Anders kon het volk Israël niet volledig toegewijd aan God leven. Alle lijnen met omliggende volken moeten daarom worden afgesneden. De mannen die hieraan schuldig zijn, worden voor de raad geroepen en allen zweren zij dat ze de ‘vreemde vrouwen' weg zullen sturen. Ook offeren ze een ram uit het kleinvee voor hun schuld.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--