Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wasti

Vasthi

De naam Wasti (of Vasthi) betekent 'beeldschoon', 'als een roos' en 'mooie vrouw'.

De naam Wasti (of Vasthi) is van oorsprong een Perzische naam en betekent beeldschoon, als een roos en mooie vrouw. Dit duidt op de naam van koning Vasthi in het Bijbelboek Esther. Zij was namelijk een mooie vrouw.

Is de naam Wasti populair in Nederland?

Nee, de naam Wasti komt niet voor in Nederland. De naam Vasthi is daarentegen wel twee keer gegeven. Eén keer in 2010 en één keer in 2012.

Heeft Wasti een negatieve betekenis?

Nee, Wasti heeft een positieve betekenis.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Wasti terugvinden?

De naam Wasti is te vinden in het Bijbelboek Ester 1:1.

Hoeveel keer komt de naam Wasti voor in de bijbel?

De naam Wasti komt 19 keer voor in de bijbel

Wie was Wasti en wat deed zij?

Koningin Wasti was de vrouw van koning Ahasveros. Toen hij een maaltijd gaf voor alle vorsten van zijn koninkrijk gaf hij opdracht aan zeven van zijn hovelingen om Wasti bij hem te laten komen. Met de koninklijke diadeem getooid moest zij aan de volken en vorsten haar schoonheid tonen. Wasti weigerde dit echter te doen en wanneer Ahasveros dit hoorde werd hij woedend en hij vroeg aan de wijzen wat hij moest doen met haar. Hem werd verteld dat hij haar moest verstoten en een andere vrouw moest zoeken die beter was dan haar. In een wet van meden en perzen werd opgesteld dat de mannen heer en meester moesten zijn in huis.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--