Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Xenius

Zijn naam betekent 'heerser over koningen'.

De naam Xenius betekent 'de vreemde'. Het is van oorsprong een Romeinse naam. De naam is afkomstig van de Romeinse oppergod Jupiter Xenius. Hij was de beschermgod voor de vreemdelingen en gasten.

Is de naam Xenius populair in Nederland?

De naam Xenius komt zelden voor. In de afgelopen tien jaar is de naam slechts een enkele keer aan een jongetje gegeven. In 2014 waren er 15 mannen in Nederland met de naam Xenius.

Heeft Xenius een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Xenius is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Xenius terugvinden?

De naam Xenius is te vinden in het Bijbelboek Ezra 4:6.

Hoeveel keer komt de naam Xenius voor in de bijbel?

De naam Xenius komt 3 keer voor in de bijbel

Wie was Xenius en wat deed hij?

Xenius, of ook wel Ahasveros, was de Perzische koning die heerste over een groot rijk. Als zijn vrouw koningin Wasti zijn bevel weigert, is Ahasveros bang dat de vrouwen uit zijn rijk haar weigering als voorbeeld zouden zien.

Hierop besluit Ahosveros dat Wasti hem niet meer mag bezoeken en haar titel als koningin moet inleveren. De joodse Ester wordt gekozen als nieuwe koningin. Zij zou uiteindelijk haar volk redden van een wet die bedoeld was om joden uit de weg te ruimen. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--