Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zacharia

Zacharias, Zach, Zachary, Zakaria, Zakari

Zacharia staat voor 'God onthoudt' of 'de heer herinnert'. Deze betekenis komt terug in de woorden die Zacharia profeteerde.

Zacharia staat voor 'God onthoudt' of 'de heer herinnert'. Deze betekenis komt terug in de woorden die Zacharia profeteerde. In de Bijbel was Zacharia een profeet van God die de mensen opriep tot inkeer en vertrouwen. Hij geloofde dat God trouw blijft en dat God Zijn beloften onthoudt.

Is de naam Zacharia populair in Nederland?

Zacharia komt niet vaak voor. In de afgelopen tien jaar kregen jaarlijks 1 of 2 jongetjes zijn naam. De afgeleide namen Zacharias, Zakari, Zach en Zachary worden niet veel vaker aan kinderen gegeven. De afgeleide Zakaria is wel populair. Jaarlijks krijgen zo’n 65 kinderen deze naam. 

Heeft Zacharia een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Zacharia is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Zacharia terugvinden?

De naam Zacharia is te vinden in het Bijbelboek Ezra 5:1

Hoeveel keer komt de naam Zacharia voor in de bijbel?

De naam Zacharia komt 7 keer voor in de bijbel

Wie was Zacharia en wat deed hij?

In de Bijbel was Zacharia een profeet. Hij krijgt een aantal visioenen, waarna een engel de betekenis ervan aan hem uitlegt.

Als de Judeeërs teleurgesteld zijn na hun terugkeer uit ballingschap, roept Zacharia de mensen op tot inkeer en vertrouwen in God. Hij profeteert over een betere periode die zal aanbreken als het volk volhoudt.

Zacharia bemoedigt het volk en vertelt over Gods beloofde zegeningen voor Israël. Hij roept de leiders op om herders te worden. Zacharia gelooft wat God zegt, dat de heidenen zich tegen Israël zullen keren en dat God het volk zal verlossen.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--