Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zebadja

Zebediah, Zabadiah, Zeb

Zijn naam betekent 'geschenk van God'. In de Bijbel komt deze betekenis naar voren bij de bekendste Zebadja uit de Bijbel.

Zijn naam betekent 'geschenk van God'. In de Bijbel komt deze betekenis naar voren bij de bekendste Zebadja uit de Bijbel. De bekendste Zebadja was een Leviet die door de regering van Josafat werd aangesteld als hoogste rechter voor alle zaken met betrekking tot de koning. Zebadja was een geschenk voor Zijn rechtsorde.

Is de naam Zebadja populair in Nederland?

De naam Zebadja is geen populaire naam. Zebadja wordt zelden als naam aan een jongetje gegeven. Ook de afgeleide naam Zebediah of Zebadiah is zeldzaam. Zeb komt vaker voor. In 2009 was de naam Zeb het populairst. Aan 16 jongetjes werd de naam gegeven. 

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Zebadja terugvinden

De naam Zebadja is te vinden in Bijbelboek 1 Kronieken 8:15

Hoeveel keer komt de naam Zebadja voor in de bijbel?

De naam Zebadja komt 9 keer voor in de bijbel

Heeft Zebadja een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Zebadja is positief.

Wie was Zebadja en wat deed hij?

Zebadja is een van de dienaren van koning Josafat. Alle steden van Juda gaat Zebadja langs, om het volk te onderwijzen over het wetboek. Zebadja wordt door Josafat werd aangesteld als hoogste rechter voor alle zaken met betrekking tot de koning. Hij wordt terzijde gestaan door Levitische griffiers en moet in ontzag va de Heer handelen en zich betrouwbaar en teogewijd opstellen. De Heer stond hem bij. Zebadja was een geschenk van God voor de rechtsorde van de koning.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--