Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zebulon

Zeb

De naam Zebulon betekent 'eerbare plaats'.

De naam Zebulon betekent 'eerbare plaats'. In de Bijbel kreeg Zebulon een zegen van zijn vader Jakob. Zebulon werd een van de stammen van het volk van Israël. De stam Zebulon kwam, zoals door Jakob voorspeld, na de reis naar het beloofde land in het gebied aan de weg naar zee te wonen: een eerbare plaats.

Is de naam Zebulon populair in Nederland?

De naam Zebulon is geen populaire naam. Het gebeurt maar zelden dat een kind de naam Zebulon krijgt.

Heeft Zebulon een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Zebulon is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Zebulon terugvinden?

De naam Zebulon is onder andere te vinden in het Bijbelboek Genesis 30:20.

Hoeveel keer komt de naam Zebulon voor in de bijbel?

De naam Zebulon komt 50 keer voor in de bijbel

Wie was Zebulon en wat deed hij?

Zebulon is de zesde van de twaalf zonen van Jakob. Wanneer Jakob op sterven ligt, roept hij zijn zonen bij elkaar en zegent ze een voor een. Jakob spreekt uit hoe het met Zebulon in de toekomst zal vergaan. Zebulon zou aan de zee gaan wonen. Aan zijn strand zou hij de schepen ontvangen. Zijn gebied zou zich uitstrekken tot aan Sidon.

Jakob’s voorspelling komt uit. Zebulon werd een van de stammen van het volk van Israël. God geeft het nageslacht van Zebulon het gebied aan de weg naar zee en aan de overkant van de Jordaan. De betekenis van zijn naam wordt daarmee duidelijk: Zebulon was gezegend met een eerbare plaats. 

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--