Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zerach

Zerah

Zerach betekent 'morgenrood'. De bekendste Zerach stak als eerste van een tweeling zijn hand naar buiten. Hij kreeg een rode draad om zijn hand. Hij was de zoon van Juda en zijn schoondochter Tamar.

Zerach betekent “morgenrood”. In de Bijbel komen meerdere mannen met de naam Zerach voor. De bekendste Zerach stak als eerste van een tweeling zijn hand naar buiten. Hij kreeg een rode draad om zijn hand. Hij was de zoon van Juda en zijn schoondochter Tamar.

Is de naam Zerach populair in Nederland?

De naam Zerach kan zowel aan jongetjes als aan meisjes worden gegeven. De naam is echter niet populair. Zerach is een zeldzame naam en komt niet tot nauwelijks voor. Zerah is aan afgeleide naam van Zerach. Zerah wordt vaker aan jongens gegeven dan aan meisjes.

Heeft Zerach een negatieve betekenis?

Nee, de betekenis van Zerach is positief.

In welk gedeelte van de Bijbel kan ik Zerach terugvinden?

De naam Zerach is te vinden in Bijbelboek Genesis 36:13

Hoeveel keer komt de naam Zerach voor in de bijbel?

De naam Zerach komt 28 keer voor in de bijbel

Wie was Zerach en wat deed hij?

Juda heeft zonder dat hij het weet gemeenschap met zijn schoondochter Tamar. Tamar doet zich namelijk voor als prostituee en raakt zwanger van een tweeling. De vroedvrouw bindt een rode draad om het handje van de baby die als eerst naar buiten komt: Zerach. Toch wordt zijn tweelingbroer Peres als eerste geboren. Daarna komt Zerach met de rode draad ter wereld.

Ontvang gratis het inspiratieboekje 'Bijbelse babynamen'!

Je ontvangt dit boekje, met maar liefst 300 namen, per e-mail. Daarna krijg je nog 4 e-mails vol handige tips om je te helpen bij de naamkeuze, inspiratie voor originele teksten op het geboortekaartje én mooie artikelen over (geloofs)opvoeding.

Voornaam
E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--