Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Overzicht online kerkdiensten en events

Er zijn steeds meer kerken en organisaties die online kerkdiensten en events aanbieden. Live mee-vieren of terugkijken! Hieronder vind je diverse initiatieven. Aanmelden kan door een berichtje te sturen naar samengeloven@eo.nl.

Organiseert jouw kerk of organisatie een online viering of samenkomst? Stuur dan een berichtje, zo mogelijk met website of YouTube-link, naar samengeloven@eo.nl en wij zetten het initiatief op de website.

Landelijke initiatieven kerkdiensten

De meeste kerken en gemeenten bieden online diensten aan.

Dag van Nationaal Gebed
Meer dan honderdduizend Nederlanders sloten woensdag 18 maart 2020 aan om met elkaar en voor elkaar te bidden voor de gevolgen van de coronacrisis. Bekijk hier de vier livestreams met gebedsmomenten, gesprekken en muziek.

Protestantse Kerk Nederland (PKN)
Samen met de EO wordt er zondags een overdenking uitgezonden op NPO2 om 9.20 uur. Ook staat er op de website meer informatie omtrent de kerk en corona.

Doofenkerk Iedere week een actuele lijst met diensten die toegankelijk zijn voor doven en slechthorenden door ondersteuning van een tolk NGT.

GrootNieuwsRadio Iedere zondag, aanvang 10.00 uur.

Stichting Opwekking Iedere zondag is er om 09.00 uur een nieuwe dienst te downloaden.

Kerk­dienst­gemist.nl
Op deze site zijn 1426 kerken van alle denominaties aangesloten die normaal gesproken live diensten uitzenden. Ook is er een archief van 3663 diensten beschikbaar. Dit kan via de website en in de gratis app. Met een gratis account heb je nog meer mogelijkheden, zoals favoriete kerken bewaren en privé-uitzendingen bekijken.

Kerkomroep.nl
Kerkomroep.nl is het distributieplatform voor audio- en videostreaming via stichting Intermediair Kerkomroep Nederland (sIKN), oftewel de kerktelefoon. Op deze website kunnen mensen thuis de dienst of viering live volgen of achteraf terugluisteren. Op de website staat per provincie een overzicht aan van kerken die zijn aangesloten, maar er kan ook gezocht worden op plaats of kerknaam. Er is ook een app beschikbaar via de App-store of Google Play voor iPad, iPhone en Android toestellen.

Kerkstream.nl
Speciaal in het kader van het coronavirus lanceren de kerkgenootschappen Unie van Baptistengemeenten en ABC Gemeenten de website Kerkstream.nl. Hierop kunnen kerken hun live-stream van de dienst aanmelden. Deze site biedt ruimte aan alle kerken in Nederland om hun livestreams te delen. Er staan ook tips aan de kerken zelf over hoe je een dienst streamt (helemaal nu in een lege kerk) en waar je aan moet denken. Op de site staat een kaartje waarop de gemeenten staan vermeld die meedoen.

Kerkdienstmeebeleven.nu
Een streamingdienst voor kerken. Kerken zenden live hun diensten uit, en bieden ze via het archief nog maximaal 4 weken aan zodat je ook later een dienst nog kunt beleven als je op het moment zelf niet in de gelegenheid was om live mee te kijken.

Internetkerkdienst.nl
Wekelijkse uitzendingen van verschillende Gereformeerd Vrijgemaakte kerken in Groningen, Haren, Hoogkerk en Helpman.

Creatief Kinderwerk
Zit je thuis met je kinderen? Dit nieuwe, gratis gezinsprogramma van Matthijs Vlaardingerbroek staat voor je klaar!

Steunpunt Kerkenwerk
Overzicht met online kerkdiensten van drie Gereformeerde Kerk- en samenwerkingsverbanden van GKV, NGK en CGK.

Taizé Nederland
Online gemeenschappelijke gebeden, meditaties en workshops. 

Lokale initiatieven kerkdiensten

Er zijn ook kerken die zelfstandig via hun website of YouTube (de komende weken) speciale streaming-diensten of overdenkingen organiseren. Hieronder vind je een willekeurige greep uit de online mogelijkheden die er zijn voor de zondag en een aantal initiatieven voor door de week. Natuurlijk gebeurt er nog veel meer! Streamt jouw kerk of gemeente de dienst ook, laat het ons weten door te mailen naar samengeloven@eo.nl

Tip: Zoek op internet of Facebook ook zelf naar de initaitieven van kerken en gemeenten uit jouw woonplaats.

A


B


C


D


E


G


H


K


L


M


N


O

P

R

S


T


U


V


W


Z

Overig

  • Redemption Church (voormalig Jong&Vrij) Aanvang 10.30 uur
  • Empower Church maakt wekelijks een programma met interviews, worship en een bemoedigend woord voor de volwassenen, voor de kinderen ook een uitzending.
  • Online Geloven Aanvang 15.00 uur.

Wil je ook iets toevoegen? Mail naar samengeloven@eo.nl.

--:--