Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Levensverhaal: Hanna Verboom kreeg op haar negentiende de diagnose 'bipolaire stoornis'

Negentien was Hanna Verboom, ondernemer en filmmaker, toen ze de diagnose ‘bipolaire stoornis’ kreeg. Hierover maakte ze twee documentaires die een beweging op gang brachten die psychische kwetsbaarheden uit de taboesfeer probeert te halen. En dat was precies wat Hanna voor ogen had.

"De realisatie dat ik niet alleen ben, dat zo veel mensen hiermee te maken hebben, laat me inzien dat er ook heel andere perspectieven zijn. Het is niet alleen een label of een ziekte. Het is een psychische variatie. Er gaat vaak een grote kracht schuil in mensen met een psychische kwetsbaarheid, het is belangrijk dat we meer focus leggen op de kracht in plaats van de kwetsbaarheid."

Er gaat vaak een grote kracht schuil in mensen met een psychische kwetsbaarheid

Ploeteren

"De maatschappij vraagt van ons om altijd gelukkig te zijn en de regisseur te zijn van je eigen leven, maar dat is niet te doen. Het leven is op momenten hartstikke ingewikkeld. Er gebeuren dingen die je volledig uit het veld slaan. Het is ploeteren. Daarom heb je elkaar nodig."

In de nieuwste Eva met het thema ‘Mentale weerbaarheid’ vertelt Hanna Verboom meer over haar leven met depressie en psychoses en hoe zij er alles aan heeft gedaan om haar leven weer op te bouwen. Word abonnee of bestel een los nummer!

Tekst: Francien van der Valk
Beeld: Elisabeth Ismail
Visagie: Judith Looye
Kleding: themake.nl