Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zussen Pauline en Annika runnen samen 'Uit Paulines Keuken'

‘Ons werk is verweven met ons leven’

In de nieuwste Eva vind je een paar van de lekkerste paasrecepten van Uit Paulines Keuken. Deze website bomvol lekkere en makkelijke recepten wordt gerund door de zussen Annika en Pauline Weuring. Annika vertelt ons meer over hoe het allemaal begon, hoe het is om als zussen samen te werken én wat er op haar paastafel staat.

Uit Paulines keuken begint als een hobbyproject van Pauline, die altijd al graag met eten en koken bezig is. Regelmatig kreeg ze van vrienden en familie de vraag of ze nog een lekker recept had. Haar zus, Annika, zei tegen haar: “Waarom begin je geen blog?”.

Zussenbedrijf

Inmiddels is dat ruim dertien jaar geleden, in de tijd dat blogs net begonnen op te komen. “We hebben in één dag een logootje gemaakt en daarmee is het begonnen”, vertelt Annika. Al snel wisten meer bezoekers de site te vinden. “Zeven jaar geleden redde Pauline het niet meer om alles zelf te doen, toen kwam ik erbij.”

Vroeger hadden de zussen nooit kunnen bedenken dat ze ooit samen een bedrijf zouden starten. “In onze puberteit maakten we veel ruzie. Toen we gingen samenwerken, kwamen we erachter dat we best wat overeenkomsten hebben. We houden allebei van vernieuwing en zijn altijd op zoek naar nieuwe recepten en formats voor op sociale media. Daarin hebben we elkaar echt gevonden. Verder vullen onze verschillen elkaar goed aan, Pauline is het culinaire brein en ik focus mij op de zakelijke kant.”

Groei

Dat Uit Paulines Keuken hun fulltime baan zou worden, hadden ze ook niet verwacht. “Dat was nooit de insteek, het is puur vanuit hobby begonnen. We hebben er nog een tijd dingen naast gedaan, zoals columns schrijven voor tijdschriften en thee verkopen in een webshop, we grepen alle kansen aan. Op een gegeven moment viel dat niet meer te combineren met Uit Paulines Keuken.

Pauline dacht toen wel eens: hoe houden we dit vol?

Annika Weuring

De groei bracht ook de nodige stress met zich mee, omdat het werk altijd doorging. “Het gebeurde regelmatig dat we op vakantie nog continu met de website bezig waren. Pauline dacht toen wel eens: oh jee, wat nu? Ik wil niet stoppen, maar hoe houden we dit vol? Inmiddels hebben we een heel team om ons heen verzameld en kunnen we meer dingen uit handen geven. Zo is het werk niet alleen van ons afhankelijk als wij een keer ziek zijn. Ook op vakantie loopt het gewoon door.”

Balans

Nu beide zussen een gezin hebben, proberen ze dan ook meer balans te vinden tussen werk en vrije tijd. “Het lukt steeds beter om het werk af en toe los te laten. We hebben het er wel vaak over, want het is echt verweven met ons leven. Wanneer we met familie zijn, maken we er geen werkoverleg van, maar we delen wel ideeën. Onze familie is enorm trots, ze vinden het heel leuk wat wij doen. Iedereen is ook min of meer betrokken bij Uit Paulines Keuken.

Een eitje

Het doel van Uit Paulines Keuken is laten zien dat lekker koken niet ingewikkeld hoeft te zijn. “Er zijn veel bekende chefs die ook hun recepten delen, maar daarbij schrik je soms van de ingrediëntenlijst. Wij wilden het anders doen, meer toegankelijk. Je moet naar één supermarkt kunnen gaan en daar alles vinden wat je nodig hebt.”

In de nieuwste Eva delen we een aantal paasrecepten van Uit Paulines Keuken. Wat staat er dit jaar met Pasen eigenlijk bij Annika op tafel? “Sowieso iets met ei, zoals gevulde eitjes. Misschien wel met truffel, dat maakt het net even anders. Een paasstol hoort er bij ons ook altijd bij. En een lekker paastoetje met advocaat en ijs vind ik ook altijd leuk om te maken.”

Bekijk de heerlijke paasrecepten van Uit Paulines Keuken in de nieuwste Eva. Word abonnee of bestel een los nummer.

Tekst: Lonneke Tijhof