Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Puberblog: ‘Mijn dochter slaapt met die goede vriend in een tweepersoonsbed’

Lenny’s dochter gaat voor het eerst zelfstandig op vakantie. Met een goede vriend, waarmee écht niets opbloeit, zo zegt ze. Lenny denkt er het hare van.

Puber 1 gaat aankomende zomer niet met ons mee op vakantie. Vorig jaar ging ze nog wel mee maar ook voor het eerst met haar vriendinnen. Ze kozen voor Terschelling en de bekende camping waar bouwwerken van kratten bier de skyline van het eiland domineren. Nou ja, ze zijn in ieder geval erg hoog. Deze camping is mij niet geheel onbekend, aangezien ook ik hier mijn eerste vakantie met vriendinnen vierde. Ik herinner me de drukte, de gezelligheid, de drank, het strand, het giechelen in de wachtrij voor de discotheek en het zoenen met mijn vakantievriendje, nog erg goed. De zon scheen, het was warm, overal zat zand, we waren uitbundig, extatisch, vrij en blij. Hoe anders was de ervaring van mijn dochter. Het weer zat helaas niet mee; 10 dagen regen en harde wind. Maar ook de andere componenten van de eerste vakantie met vriendinnen vond ze maar niks. Er werd heel veel gedronken, weinig gekookt, weinig geslapen, de discotheek was saai, het geluid te hard en de jongeren te aangeschoten. Opgelucht kwam ze na 10 dagen thuis met de woorden: dit doe ik nooit meer.

De beste verhalen voor ouders van Pubers lees je in Pubergedoe!

Het nieuwe magazine van de EO

De beste verhalen voor ouders van Pubers lees je in Pubergedoe!

Boomlange kerel

Afgelopen maand begonnen haar vriendinnen plannen te smeden voor de zomervakantie van dit jaar. De bestemming was snel gevonden; Cherso in Griekenland, het zuipwalhalla voor jongeren. Mijn puber gaat niet mee en trekt haar eigen plan. Ze gaat samen met haar beste vriend 10 dagen naar Puglia. Die beste vriend is een inmiddels boomlange kerel waar ze al vanaf groep 4 mee bevriend is. Deze vriendelijke reus is een hele aardige, nette jongen, die net als zij, ontzettend van lekker eten houdt en waarmee ze elke week uit eten gaat. Zo nu en dan gooi ik een visje uit en vraag of er misschien meer aan het opbloeien is, maar steevast antwoordt ze van niet. Ze zijn beste vrienden en zullen nooit meer worden dan dat.  

Ze liet een kamer zien met een jacuzzi in het midden en een tweepersoonsbed

Toen ze mij laatst het hotel liet zien waar ze verblijven, schrok ik een beetje. Het is een prachtig hotel, mooi gelegen en niet al te duur. Ze liet een kamer zien met een jacuzzi in het midden en een 2-persoonsbed. ‘Hmmm, waren er geen kamers met twee eenpersoonsbedden?’, vroeg ik voorzichtig. Die waren er kennelijk niet meer en dit was volgens haar geen probleem. Even twijfelde ik of ik weer het verhaal van de bloemetjes en bijtjes aan mijn 17-jarige dochter moest gaan uitleggen, maar ik besloot het om het maar gewoon direct te zeggen. ‘Heb je wel aan voorbehoedsmiddelen gedacht?’, vroeg ik. Er kan van alles gebeuren tijdens de vakantie. Mijn directe vraag leverde een boze blik en een stampende puber op. Ze tierde dat er echt niks gaat gebeuren tijdens de vakantie en ze vloog naar boven. Ik hou er vanaf nu over op, maar stop tegen die tijd wel stiekem een doosje condooms in haar koffer…

Lees ook:Als haar 13-jarige dochter heel snel haar mouwen naar beneden trekt wanneer Anna haar welterusten komt wensen, moet Anna haar opeens de vraag stellen: ‘Snij jij jezelf?’