Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sems (5) grootste wens komt uit: trouwen met mama

‘Sem vertelde aan iedereen dat hij met mij ging trouwen’

In april 2022 wordt er een kwaadaardige tumor gevonden bij Veronica’s zoon Sem, toen 4 jaar oud. Na een zwaar jaar vol onderzoeken, een operatie en maar liefst zestien chemokuren worden zijn twee liefste wensen dankzij Make a Wish vervuld: trouwen met mama en op huwelijksreis naar Dinoland.

“Mijn vriend Johan had Sem gedoucht en het viel hem op dat zijn ene balletje groter was dan het andere. Ik probeerde via Google te achterhalen wat het zou kunnen zijn. Ingedaald? Een liesbreuk? Ik kwam ook kanker tegen, maar de kans dat dat het zou zijn, was slechts 3 procent, las ik.” Na verschillende onderzoeken blijkt Sem een zeldzame vorm van kanker te hebben. Veronica: “Als je het woord ‘kanker’ hoort, dan staat je wereld gewoon stil.”

Make a Wish

Sem krijgt een wish-box en mag daar zijn allerliefste wens in stoppen. Veronica: “Johan en ik zijn niet getrouwd en hebben dus een verschillende achternaam. Onze kinderen Sem en Zoë hebben dezelfde familienaam als hun vader. Op een ochtend, we lagen met z’n vieren in ons grote bed, vroeg Sem: ‘Mama, jij hebt toch een andere achternaam? Als ik met je ga trouwen, krijg jij dezelfde achternaam als wij. Ik ga dit in m’n wish-box stoppen.’”

In de nieuwste Eva met het thema 'Blijf dromen' lees en zie je hoe Sems allergrootste wens uitkomt. Word abonnee of bestel een los nummer!

Tekst: Francien van der Valk
Beeld: Jeannine Rijsdijk
Met dank aan
Make a Wish