Navigatie overslaan
Sluit je aan

Gratis inloggen

Praat mee op onze sites, beheer je gegevens en abonnementen, krijg toegang tot jouw digitale magazines en lees exclusieve verhalen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Logo van Dit is de dag.

'Dit is de dag' is een stevig opiniërend programma van de EO met Tijs van den Brink. Op dinsdag en vrijdag hoor je Margje Fikse of Hans van der Steeg.

Verhalen

4 / 160

Laatste afleveringen

  • Wat mogen we verwachten van nieuwe paus Leo XIV? (8 mei 2025)

    Wat mogen we verwachten van nieuwe paus Leo XIV? (8 mei 2025)

    We hebben een nieuwe paus. Al na één dag zijn de kardinalen eruit en komt er witte rook uit de schoorsteen van de Sixtijnse Kapel. Wat mogen we verwachten van de nieuwe paus? Wie zijn de kanshebbers? En is het conclaaf eigenlijk nog wel van deze tijd? Presentator Tijs van den Brink gaat vlak voor de officiële bekendmaking in gesprek met: * Frank Bosman, katholiek cultuurtheoloog * Antoine Bodar, priester in Rome * Arnold Huijgen, protestant theoloog 📱Iets toevoegen? De redactie tippen? WhatsApp ons! (https://api.whatsapp.com/send/?phone=31645923535&text=DIT%20AAN)  Het beste van DIT in je mailbox:  ✉️ Nieuwsbrief (https://dit.eo.nl/nieuwsbrief)

    ·18 min
  • Wat betekent de kritiek van de Rekenkamer voor gezamenlijke defensie-uitgaven in Europa? (8 mei 2025)

    Wat betekent de kritiek van de Rekenkamer voor gezamenlijke defensie-uitgaven in Europa? (8 mei 2025)

    De Europese Rekenkamer kwam deze week met een snoeihard rapport over het coronaherstelfonds, de grote pot met geld om Europese landen te helpen met herstel van de coronacrisis. De verantwoording en controle over de uitgaven van het fonds was belabberd, aldus de Rekenkamer. Hoe moet dat straks als Europa honderden miljarden uit gaat geven aan defensie? Kun je zo'n grote pot met geld wel aan Brussel toevertrouwen, of kunnen de individuele lidstaten dat beter zelf doen?  Presentator Tijs van den Brink gaat hierover in gesprek met: * Martin Visser, econoom * Harald Benink, hoogleraar Banking & Finance 📱Iets toevoegen? De redactie tippen? WhatsApp ons! (https://api.whatsapp.com/send/?phone=31645923535&text=DIT%20AAN)  Het beste van DIT in je mailbox:  ✉️ Nieuwsbrief  (https://dit.eo.nl/nieuwsbrief)

    ·10 min
  • Moederschap op latere leeftijd: vooruitgang of verlies? (woensdag 7 mei 2025)

    Moederschap op latere leeftijd: vooruitgang of verlies? (woensdag 7 mei 2025)

    Nog nooit kregen Nederlandse vrouwen op zo’n hoge leeftijd hun eerste kind: gemiddeld 30,4 jaar. In de jaren ’70 lag dat gemiddelde nog op 24. Volgens columnist en podcastmaker Debby Gerritsen wordt het moederschap nog steeds te veel verheerlijkt, terwijl oud-wethouder Paula Schot juist pleit voor jong kinderen krijgen — zij werd zelf moeder op haar 25e. Margje Fikse bespreekt het met: * Paula Schot, oud-wethouder en moeder op haar 25e * Debby Gerritsen, columnist en podcastmaker 📱Iets toevoegen? De redactie tippen? WhatsApp ons (https://api.whatsapp.com/send/?phone=31645923535&text=DIT%20AAN)!  Het beste van DIT in je mailbox: ✉️ Nieuwsbrief (https://dit.eo.nl/nieuwsbrief)

    ·16 min
  • Festivals op de pof: gemak of gevaar? (woensdag 7 mei 2025)

    Festivals op de pof: gemak of gevaar? (woensdag 7 mei 2025)

    Steeds meer festivals bieden het aan: koop nu je ticket, betaal later. Een nieuwe trend in de wereld van achteraf betalen, die nu ook de festivalsector bereikt. Voor jongeren klinkt het aantrekkelijk, maar critici waarschuwen: moeten we niet gewoon leren sparen in plaats van lenen? Margje Fikse bespreekt het met: * Marina van der Wal, pedagoog * Hans Langenhuizen, CEO van betaalplatform IN3 * Eric van Eerdenburg, directeur van festival Lowlands 📱Iets toevoegen? De redactie tippen? WhatsApp ons (https://api.whatsapp.com/send/?phone=31645923535&text=DIT%20AAN)!  Het beste van DIT in je mailbox: ✉️ Nieuwsbrief (https://dit.eo.nl/nieuwsbrief)

    ·11 min
  • Friedrich Merz begint als bondskanselier met een kras (dinsdag 6 mei 2025)

    Friedrich Merz begint als bondskanselier met een kras (dinsdag 6 mei 2025)

    Duitsland heeft een nieuwe bondskanselier: Friedrich Merz. Maar zijn aantreden verliep allesbehalve vlekkeloos. Bij de eerste stemming kwam hij onverwacht zes stemmen tekort, een zeldzaamheid in de Duitse politiek. Wat betekent deze valse start voor zijn gezag en leiderschap? Tijs van den Brink bespreekt het met: * René Cuperus, Duitslandkenner * Ulrike Nagel, Duitslandkenner 📱Iets toevoegen? De redactie tippen? WhatsApp ons (https://api.whatsapp.com/send/?phone=31645923535&text=DIT%20AAN)!  Het beste van DIT in je mailbox: ✉️ Nieuwsbrief (https://dit.eo.nl/nieuwsbrief)

    ·16 min