Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De Stem

De Stem: dé podcast over het geheim van onze (zang)stem. ‘De Stem’ gaat deze zomer de wereld over en gaat op zoek naar hoe de stem wordt gebruikt in andere delen van de wereld.

Luister de eerste aflevering met Francis van Broekhuizen

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

‘De stem is het énige levende instrument op aarde’, vertelt Gerja Wolf, die zelf afstudeerde als conservatorium-zangeres en nu radiopresentator en stemacteur is. ‘Je eigen stem is herkenning en is onderhevig aan hoe jij je voelt. Als je zingt geef je mensen als het ware een blik naar binnen en dat maakt je kwetsbaar.’

Voor NPO Radio 4 en de EO maakte Gerja een serie verhalen over het geheim van een goede (klassieke) zangstem. Samen met Allard Amelink gaat ze op zoek naar wat onze stem bijzonder maakt, hoe je een goede zangstem fit houdt en wat de houdbaarheidsdatum is van een zangstem.

Gerja gaat, voor de eerste aflevering, langs bij sopraan Francis van Broekhuizen. Haar motto is ‘bij twijfel hard zingen’. Counter-tenor Sytse Buwalda mag uitleggen waarom hij als man nou zo graag vrouwenpartijen wil zingen, en hoe hij dat doet. Bariton Jasper Schweppe is zowel solozanger als koorzanger in het befaamde Nederlands Kamerkoor. Vraagt zingen in een koor iets heel anders van je stem dan solo zingen? Mezzosopraan Tania Kross komt ook nog langs en de laatste aflevering is met Ernst Daniël Smid, wiens stem het langzaam laat afweten.

Schermafbeelding 2021-05-12 om 13.47.17

Podcast nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de meest interessante, informatieve en inspirerende podcast afleveringen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang om de week de tips in je mailbox.

E-mailadres

Lees ook onze privacyverklaring.

--:--