Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eerst dit voor kids

Tijdens het werk krijgt Daan Bijbelverhalen te horen. En die eeuwenoude verhalen hebben hem méér te vertellen dan Daan ooit had gedacht. Luister mee naar 'Eerst dit voor kids'! Lees meer

Splinternieuwe en eeuwenoude verhalen

De vader van Daan en Fem heeft goed nieuws en om dat te vieren, geeft hij zijn kinderen een cadeau. Daan krijgt precies wat hij graag wilde hebben. En Fem heeft eindelijk nieuwe vrienden. Het lijkt alsof het allemaal goed met hen gaat, maar ís dat wel zo? En wat houden Daan en Fem voor hun vader geheim? Tijdens het werk krijgt Daan Bijbelverhalen te horen. En die eeuwenoude verhalen hebben hem méér te vertellen, dan Daan ooit had gedacht. Luister mee naar het vierde seizoen van Eerst dit voor kids.

‘Eerst dit voor kids’ laat kinderen Bijbelverhalen op een nieuwe manier beleven

In seizoen 1 van de 6-weken durende podcast ga je mee met Daan die samen met zijn zusje en ouders gaat verhuizen. Iedere dag komt er een ander verhuisklusje om de hoek kijken en vertelt Daans vader tijdens deze werkzaamheden verschillende verhalen uit de Bijbel. Eerst dit voor kids is gericht op kinderen van 9 tot en met 12 jaar en is een vervolg op de volwassen variant Eerst dit.

In de eerste aflevering stuitten vader en zoon tijdens het opruimen op de Bijbel van Daans overgrootmoeder. Daan vindt het een supersaai boek met sprookjes. ‘Hoe kunnen verhalen die honderden jaren geleden gebeurd zijn iets met mij te maken hebben?’, vraagt hij aan zijn vader. ‘Misschien heeft het oude boek je wel meer te vertellen dan je denkt,’ krijgt hij als antwoord terug.

Belevingswereld
In de afleveringen passeert een scala aan Bijbelverhalen en -personages de revue. Het begint in Bethlehem, bij de geboorte van Jezus, vervolgens wordt er toegewerkt naar de opstanding. Daarnaast is het Oude Testament ook onderdeel van de afleveringen, en komen er gelijkenissen voorbij.

Splinternieuwe verhalen
Als Daan iets niet tof vindt, is het een spreekbeurt houden. En dat is precies wat hij moet doen. Daarnaast gaat iedereen op vakantie behalve hij. Totdat zijn opa met een goed idee komt. Maar waarom doet zijn vader zo gestrest? En wat verbergt zijn opa? Fem heeft problemen op school die ze zelf probeert op te lossen, maar de vraag is of haar oplossing wel de goede is. Luister het derde seizoen van Eerst dit voor kids!

Eerst dit voor Kids is dé Bijbelpodcast voor kinderen van 6 - 12 jaar
Luister je mee naar Eerst Dit voor Kids

De verhalen worden verteld vanuit de belevingswereld van Daan. Hij stelt vragen die andere kinderen ook hebben over de verhalen. Hoe kan het nou dat Maria zwanger werd zonder man? Wat zijn Schriftgeleerden? En bestaat de duivel? De verhalen komen nog meer tot leven door verschillende vertelstemmen en sfeergeluiden. Zo hopen de makers dat de kinderen de verhalen op een nieuwe, laagdrempelige manier beleven.

Eerst dit
De voorloper vande nieuwe podcast bestaat al een tijdje: Eerst dit. Dat is ook een Bijbelpodcast waarbij je dagelijks naar een Bijbellezing en overdenking kunt luisteren. Wilfred van Rijn, bedenker en projectleider van Eerst dit voor kids, geeft aan dat veel ouders met hun kinderen naar de volwassen variant luisteren. Ze willen graag dat hun kinderen bekend worden met de verhalen uit de Bijbel. “Die podcast is voor jonge kinderen wat te hoog gegrepen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een concept dat voor kinderen aantrekkelijk is.”

Waar Daan in de eerste aflevering nog een beetje moest wennen aan de Bijbel kan hij de dagen erna niet wachten op de volgende verhuisklusjes, om zo meer te horen over de Bijbel.

Meer podcastnieuws ontvangen?

Schrijf je in voor PodcastPodium, in deze tweewekelijkse nieuwsbrief vind je tips van bevlogen podcastluisteraars en ontdek je de pareltjes in de warrige podcastwereld. 

Schrijf je in

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--