Holy Hits

Praten over platen, graven door een tekst en stukgaan om net niks. Dit is dé podcast over muziek en zingeving. NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster zit elke week in de studio met Bert Bos en Matthijn Buwalda om door fijne liedjes te spitten. Zijn ze een zin vol zin op het spoor, dan volgen ze die route langs andere liedjes met hetzelfde thema. Elke vrijdag een nieuwe aflevering.

De afleveringen

Seizoen 3

Aflevering 1 SEKS - Jaren geleden werd er meer gezongen over seks dan nu door uitgesproken christelijke artiesten. Welke artiesten hebben wél een poging gedaan om iets intiems op papier te zetten?

Aflevering 2 GELD - Wat als je geboekt wordt met de laatste centen uit de kerkkas en in een dikke auto naar je optreden rijdt? Een rare situatie of niets aan de hand?

Aflevering 3 POLITIEK -  Worden politieke meningen ook geuit in de muziek zelf? In Holy Hits pluizen Martine, Matthijn en Bert het uit.

Aflevering 4 #@!$#$! - Taalgebruik in muziek, daar praten Martine, Matthijn en Bert in deze aflevering over. Er is zo een lijstje op te noemen van artiesten die problemen kregen om de woordkeuze in liedjes.

Aflevering 5 DE KERK EN DE KAST - Martine, Bert en Matthijn bespreken wat er met de carrières van duidelijk christelijk gelabelde artiesten is gebeurd nadat zij uit de kast kwamen.

Aflevering 6 SPECIAL OVER LHTB - Waar Holy Hits een aflevering eerder óver LHBT+ in de christelijke muziek praatten is het nu tijd om in gesprek te gaan mét muzikanten uit die wereld.

Aflevering 7 SEXY AND YOU KNOW IT - Is het belangrijk hoe een artiest eruitziet, kun je eigenlijk horen of iemand wel of geen piercing heeft, wat is het verschil tussen mascara en eyeliner?

Aflevering 8 RUIMTEZOEKERS - Hoeveel ruimte is er om nieuwe ideeën in muziek te verwerken?

Aflevering 9 VREEMDGAAN - Over de liefde wordt genoeg gezongen, teksten over lastige ex-relaties kennen we ook, maar wat als je in een scheiding ligt, vreemd bent gegaan of in therapie zit? 

Aflevering 10 DE ACHTERDEUR VAN DE LOCKDOWN - Een jaar na de lockdown, wat heeft deze periode nou echt met artiesten gedaan?

Aflevering 11 KLOOTZAKKEN - Waar zijn de klootzakken in de christelijke muziek?

Aflevering 12 HET OMGEKEERDE TABOE - Hoeveel ruimte is er voor geloof in de mainstreammuziek?

Aflevering 13 LIEDJES VANUIT HET DONKER - Welke artiesten schrijven liedjes over wanneer het niet lekker gaat?

Aflevering 14 BURN-OUT - Aanbiddingsleider Reyer over zijn burn-out