Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Scheppingsdrift

Bijbel en kunst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de podcast Scheppingsdrift duikt presentator Allard Amelink, samen met theoloog Alain Verheij en kunstkenners Lieke Wynia en Ab Nieuwdorp, elke aflevering in een Bijbelverhaal. Aan de hand van muziek, literatuur, film en beeldende kunst gaan ze op zoek naar de verhalen achter de kunst en naar de betekenis van die eeuwenoude verhalen voor vandaag de dag. Lees meer

Bijbel en kunst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de podcast Scheppingsdrift duikt presentator Allard Amelink, samen met theoloog Alain Verheij en kunstkenners Lieke Wynia en Ab Nieuwdorp, elke aflevering in een Bijbelverhaal. Aan de hand van muziek, literatuur, film en beeldende kunst gaan ze op zoek naar de verhalen achter de kunst en naar de betekenis van die eeuwenoude verhalen voor vandaag de dag.

Scheppingsdrift is een podcast van de EO en NPO Radio 4. Wekelijks verschijnt een nieuwe aflevering. Telkens vormt een Bijbelverhaal het uitgangspunt. 

Aflevering 1: De zondeval

Aflevering 2: Kaïn en Abel

Aflevering 3: Het heldenverhaal van Jozef

Aflevering 4: Mozes en het gouden kalf

Aflevering 5: De kracht van Simson

Aflevering 6: Het lijden en de monologen van Job

Aflevering 7: De knappe en heldhaftige Judith

Aflevering 8: De onthoofding van Johannes

Aflevering 9: De kruisiging

Aflevering 10: Wie was Maria Magdalena?

Meer podcast inspiratie nodig?

Kijk op de Podcast pagina
Kijk op de Podcast pagina

Hier vind je een overzicht van alle EO podcasts. Ga op zoek naar je nieuwe favoriete podcast of laat je verrassen en luister een aflevering van een podcast die je nieuwsgierig maakt.

Podcast nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de meest interessante, informatieve en inspirerende podcast afleveringen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang om de week de tips in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--