Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tekstuele voorlichting

In deze podcast duikt NPO Radio 2-dj Martine ten Klooster in een betekenisvolle songtekst. Waarom raakt iets en welk verhaal zit erachter? In gesprek met de artiest kom je tot de antwoorden. Soms intiem, soms ontroerend, soms luchtig en soms vol gezelligheid. Altijd met nieuwsgierigheid, liefde voor muziek, oprechte interesse en jouw input. Lees meer

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Vertrekpunt

Elke week ontmoet Martine een artiest in de studio met als vertrekpunt in het gesprek een of meerdere zinnen uit zijn/haar liedje.

Hoe klinkt Tekstuele voorlichting

De titel 'Tekstuele voorlichting' is bij luisteraars van het radioprogramma 'Martine in de middag' al bekend. In dit NPO Radio 2-programma is het al een vast item en je kunt er nu ook naar luisteren als podcast.

Hoe de podcast klinkt: Martine checkt elke week welke platen of welke singles op de radar staan. Soms heel nieuw, soms juist een tijdje na de release, maar altijd omdat het aan is. Ze bespreekt - samen met de artiest - waarom de tekst haar opvalt. Waar raakt een liedje, waarom resoneert het bij veel mensen? Hoe heeft de artiest de tekst bedoeld? Martine duikt erin en vraagt door, op zoek naar het hart van de artiest om vervolgens te ontdekken wat het liedje zegt over de mens die het zingt en over hoe hij/zij zelf in het leven staat? Ze bespreekt het op een manier dat je als luisteraar het idee hebt dat je even aanschuift. De vibe is luchtig, gezellig en toch inhoudelijk.

--:--